Over ons

Erfgoed is in Haarlem op veel plekken zichtbaar en beleefbaar. Stichting Erfgoed Haarlem ontwikkelt als cultureel ondernemend collectief van de erfgoedinstellingen educatieve en publieksactiviteiten waarvan iedereen in Haarlem en omgeving kan profiteren. In de werkgroep Erfgoed Educatie Haarlem zijn diverse instellingen vertegenwoordigd. Eén van ons belangrijkste educatieprojecten is ‘Wie wat bewaart heeft wat‘.

Missie

Stichting Erfgoed Haarlem ontwikkelt als cultureel ondernemend collectief van de erfgoedinstellingen educatieve en publieksactiviteiten waarvan iedereen in Haarlem en omgeving kan profiteren.

Doelstelling

De Stichting heeft statutair ten doel: a. het bevorderen van de uitwisseling van informatie tussen erfgoedinstellingen in Haarlem; b. het ontwikkelen van initiatieven tot samenwerking tussen de erfgoedinstellingen in Haarlem. c. het faciliteren van gezamenlijke activiteiten van de erfgoedinstellingen in Haarlem; d. het werven van fondsen voor gezamenlijke activiteiten van de erfgoedinstellingen in Haarlem; e. het vergroten van toegankelijkheid en bekendheid van erfgoed in Haarlem.

Bestuur

Voorzitter: Marjolein van den Dries, Noord-Hollands Archief
Penningmeester: Alex Leuverink, Vereniging Haerlem
Secretaris: Martin van Bleek, vice-voorzitter Vereniging Haerlem

Downloads

– PDF: Beleidsplan
– PDF: jaarverslag 2015
– PDF: jaarverslag 2016
– PDF: jaarverslag 2017
– PDF: jaarrekening 2018
– PDF: jaarverslag 2019
– PDF: jaarverslag 2020
– PDF: jaarverslag 2021